ΛΑΡΚΟ: «Ο αγώνας συνεχίζεται, θα μας βρουν ενωμένους όλους μαζί εδώ»

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ολοήμερη κινητοποίηση των εργαζομένων της Λάρκο οι οποίοι αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και  για μία ακόμη φορά με αποφασιστικότητα έστειλαν  το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση

“Δεν πρόκειται να αφήσουμε να συνεχιστεί το έγκλημα της κυβέρνησης και το ξεπούλημα της εταιρείας!  Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν να μας πετάξει έξω από τα σπίτια μας την περιοχή μας και τις δουλειές μας.”

”Η καμινάδα αυτή που βλέπουμε θα καπνίζει και πρέπει να συνεχίσει να καπνίζει. Θα στήσουμε την φάλαγγα μας όπως είμαστε όλοι εδώ σήμερα. Θα οριοθετήσουμε την κόκκινη γραμμή και δεν θα αφήσουμε κανέναν να μπει στο εργοστάσιο. Εδώ είναι οι Θερμοπύλες μας, το πιο στενό σημείο. Μολών λαβέ θα τους πούμε!”

”…τασσόμαστε απέναντι σε ένα σχέδιο που οδηγεί τους εργαζόμενους στα σκουπίδια τις τοπικές κοινωνίες στο να ρημάξουν και δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα στην τοπική και κατ’επέκταση  την εθνική οικονομία. Εάν εφαρμοστεί το σχέδιο όπως κατατέθηκε στην διαβούλευση με τα σωματεία η Λάρκο οδηγείτε με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο.”

“….έχουμε δουλέψει 35-40 χρόνια εδώ μέσα, γενιές ολόκληρες και έρχονται μέσα σε μία νύχτα και μας πετάνε στο δρόμο σύξυλους όλους.  …αυτή τη στιγμή αγωνιζόμαστε όλοι μαζί. Όλοι για έναν και ένας  για όλους για να κερδίσουμε!”

”…μετά από 26 μήνες είμαστε όλοι εδώ. Είναι ωραίο να βλέπεις απέναντί σου την οικογένειά σου, παλιούς συνάδελφους, όλους μαζί. Δώσαμε το λόγο στα διοικητικά συμβούλια να αφήσουμε πίσω ότι μας χωρίσει και όλοι μαζί να πάμε μπροστά. Το εργοστάσιο είναι εδώ… Ελάτε να το πάρετε…

Είμαστε εδώ για να αποδομήσουμε  τα σχέδια που αποφάσισαν για μας, χωρίς εμάς… Έχουμε δει όλα αυτά τα χρόνια κυβερνήσεις και διοικήσεις να έρχονται και να φεύγουν… Εμείς είμαστε ακόμη εδώ! Και θα είμαστε και αύριο εδώ… Όλοι μαζί θα κερδίσουμε!”

”…άλλη μια μέρα στους δρόμους με κρύα και βροχές… 24 μήνες τώρα παλεύουμε με μία αδιάλλακτη κυβέρνηση που νομίζει ότι μπορεί να ψηφίζει νόμους και να μας καταστρέφει τις ζωές μας. Εμείς εδώ θα στιλώσουμε  τα πόδια, εδώ… και ας έρθουν…”

”…πραγματοποιούμε άλλη μια επιτυχημένη κινητοποίηση κάτω από αυτές τις καιρικές συνθήκες στέλνοντας το μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι δεν θα ξεμπλέξει εύκολα μαζί μας. Θα μας βρουν εδώ, στις δουλειές μας στα σπίτια μας στον τόπο μας. Όποιοι και να έρθουν, οπότε και να έρθουν, Εδώ θα μας βρουν και θα πληρώσουν τα σπασμένα της κυβέρνησης.”

Σχετικά